Ismail, interviu fără perdea pentru fanii de pe Facebook

Ismail este motanul cu cea mai mare vechime din casa noastră. Își împarte domeniul cu sora lui Kitty și nou venitul Gheruță. E apreciat pe Facebook, unde primește multe likeuri.

Recent, la insistențele fanilor de pe Facebook, a avut amabilitatea să le răspundă la câteva întrebări. Ca de obicei, răspunsurile sale au fost scurte și directe și nu au ocolit subiecte tabu:

Î: De ce ți se spune Ismail?
R: Așa pronunță oamenii numele meu, dacă nu reacționez la timp pot pierde startul la mâncare, mângâieri și pot fi certat tare (evident fără motiv). E mai înțelept să răspund la numele ăsta.
Î: Dar de unde vine numele? Nu pare românesc.
R: Când eram mic și de abia mă luaseră în casă eram activ, exploram totul și făceam numai boacăne. Mi-au zis Aladin dar nu știu cum a rămas Ismail.
Î: Ai fost adoptat?
R: Da.
Î: Când ți-ai dat seama că ai fost adoptat?
R: Fix când doi străini ne-au luat, pe mine și pe sora mea, de lângă frații noștri. Te rog nu mai pune întrebări prostești.
Î: Ți-ai cunoscut părinții? Cum erau?
R: Mama avea 5 copii și nu se descurca, nu avea posibilități.

Tata un vagabond, un fustangiu, umbla pe aiurea, nu l-am cunoscut.
Î: Ce i-ai spune prima oară tatălui tău dacă l-ai vedea azi?
R: Miau!

Î: Ce părere ai despre oamenii cu care stai?
R: Niște slugi ușor incompetente, nu sunt răi la suflet dar trebuie să trag de ei ca să fiu servit cum se cuvine. Mâncare puțină, de aia junk de la pungă, nu gătesc. Plecați ziua… Ce să mai, se poate și mai bine.
Î: Îți place să stai pe Internet?
R: Da. Pe Facebook mai ales, mă uit la imagini. Sunt multe pisicuțe drăguțe acolo, unele nebune rău, fac tot felul de prostii. Mă amuză, ne mai conversăm. Uite de exemplu la asta albă, ce nostimă e! Sau aici, astea două asiatice, ce nebunie ar ieși!

Ismail îmi arată niște poze noi cu pisici

Î: Ce le place la tine?
R: Ce nu e de plăcut. Sunt frumos, deștept și am simțul umorului. Plus că am o voce de aur. Uite o poză cu mine, am dat-o unei mâțe de pe net, a fugit de acasă să ia trenul să vină să mă cunoască personal. Sunt multe ca ea, dar nu pot să le condamn.

poza care a făcut victime


Î: Ai căutat să le inviți pe la tine?
R: Ce, mă crezi disperat? Niște străine de pe net? Am deja 9 ani, gata cu prostiile!
Î: Aaa, nu mai ești interesat de o relație fizică sau nu mai poți de la vârstă?

Devine serios și se uită peste laptop la mine

R: Auzi, nu fi obraznic! Normal că aș mai putea, auzi, de la vârstă. M-au castrat, aia e problema.
Î: La TV te uiți?
R: Da. Un pic.
Î: Poți detalia? Desene animate, emisiuni cu animăluțe, ce preferi?

R: Îți par idiot? Sincer acum, par genul care se uită la Mickey Mouse? Nu tati, filme de acțiune, Breaking News și History Channel, la emisiunea aia cu amanetu’. Ascultă la mine, amanetu’ e viitorul, se duce țara de râpă și numai ăștia și cămătarii o să mai aibă bani.

Î: Văd că ești informat. Care ți se pare principala problemă a lumii?
R: Ce te aștepți să spun, încălzirea globala? Sunt pisică, îmi place la căldură. Nu, am o problemă intoleranța, xenofobia și rasismul.

Occidentalilor nu le place de mine că am nume musulman. Musulmanii mă acuză că sunt portocaliu ca nu știu ce nebun ajuns la putere prin America. Iar asiaticii mănâncă pisici. O lume țicnită, nu crezi?

Î: Chiar, ce rasă ești?
R: Danez. Mai Danez. Alte întrebări?
Î: Care este soluția la problema de mai sus?
R: Inteligența artificială. Scap de servitorii ăștia cu două picioare, o să am un robot care îmi va anticipa dorințele. Oof, ce vremuri ideale ar fi, eu să stau pe canapea și ăsta să vină cu gustari gourmet, să mă mângăie…

Ismail se culcă visător cu capul pe tastatură, mormăind în continuare mulțumit ceva legat de AI.

Mă retrag încet să nu deranjez.

Dacă mai aveți întrebări, rog scrieți-le mai jos în secțiunea de comentarii și o să îl rog să vă răspundă. Și nu uita, dă share că o să îi placă motanului. E un mare narcisist.

  • Distribuie:

Sunt un fotograf amator căruia îi place uneori să spună și povestea din spatele imaginilor, așa cum am văzut-o sau cred eu că s-a întâmplat.

Lasă un răspuns